Ouderenteam Kompas

Ouderenteam Kompas

Onlangs is het Ouderenteam Kompas gestart. Dit team bestaat uit verschillende zorgverleners. Samen begeleiden, ondersteunen en behandelen zij de cliënt in de dagelijkse taken, communicatie en gezondheid.

Voor wie?

Het team bestaat uit zorgverleners die speciaal zijn opgeleid om oudere mensen te behandelen en te helpen. Het Ouderenteam Kompas is gericht op ‘kwetsbare’ ouderen die uitgebreide zorg nodig hebben van verschillende zorgverleners. Vaak lukt het ‘zichzelf redden’
niet meer goed. Dat komt door lichamelijke en/of verstandelijke problemen. Om veilig en zelfstandig te kunnen blijven leven zijn soms verschillende vormen van zorg nodig. We werken daarom samen met bestaande zorg, mantelzorg en de huisarts/POH-er.

Werkwijze en opzet

De cliënt kan op verschillende manieren bij het Ouderenteam Kompas terecht komen:
• De cliënt komt via de huisarts of praktijkondersteuner.
• De cliënt komt via één van de zorgverleners van het ouderenteam of bijvoorbeeld via de thuiszorg.
Na aanmelding zal de cliënt binnen twee weken een afspraak hebben met de zorgverleners van het Ouderenteam Kompas. Na de intake en eventueel onderzoek is er een overleg tussen de zorgverleners die de cliënt heeft gezien. Tijdens dit overleg worden de bevindingen met elkaar besproken en zal er een behandelplan gemaakt worden. Dit behandelplan is toegespitst op de hulpvraag, de wensen en mogelijkheden van de cliënt en op de mogelijkheden in zijn/haar omgeving.

Aanmelden & vragen

Heeft u vragen of wilt u zichzelf of iemand uit uw omgeving aanmelden voor het Ouderenteam Kompas? Neem dan contact met ons op via één van de betrokken zorgverleners (zie www.gckompas.nl/ouderenteam-kompas) of via het algemene mailadres: ouderenteam@gckompas.nl. Bellen kan ook op nummer: 074 – 250 41 34. U krijgt dan het secretariaat van Fysiotherapie Kompas aan
de telefoon. Deze kan uw vraag beantwoorden of een van de zorgverleners contact met u laten opnemen.